Wonen

In een inspirerende omgeving woont u samen met gelijkgezinden, kan u gebruik maken van onze artistieke faciliteiten en eventueel beroep doen op zorg en ondersteuning naar wens.

Zorg

Dankzij de zorgen van ons team, kan u al uw energie stoppen in het blijven creëren.

Creëren

In uw eigen kamer of atelier, alleen of samen met anderen – in het Huis kan u ideeën delen en blijven creëren. We stimuleren kunst en creatie, voor en door bewoners.

Onze inspiratiebron

Het Kurt Defrancq Huis haalde zijn inspiratie bij het Rosa Spier Huis in Laren (Nederland). Rosa Spier was een Nederlandse harpiste die in 1963 voor het eerst de idee opperde van ‘een veilige thuishaven voor oudere kunstenaars’. 6 jaar later werd die droom werkelijkheid en opende het Rosa Spier Huis zijn deuren.

De bezieler

Acteur Kurt Defrancq voerde een tijdje geleden een theatermonoloog op in het Rosa Spier Huis en was enorm onder de indruk van deze unieke vorm van samenleven. Al snel rijpte de idee om zijn schouders te zetten onder een gelijkaardig Vlaams initiatief: het Kurt Defrancq Huis.

Onze organisatie

Het Kurt Defrancq Huis Baarle is een vzw die bestuurd wordt door een Collegiaal Bestuursorgaan en een Algemene Vergadering telt. De Kurt Defrancq Stichting staat onder toezicht van een Toezichtsraad.

Het Collegiaal Bestuursorgaan oefent het dagelijks bestuur uit en bestaat uit 7 leden.

De Algemene Vergadering telt 16 leden.

De Toezichtsraad is samengesteld uit 3 leden.

Interesse?

Interesse om in het Kurt Defrancq Huis te komen wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.