Baarle, kunstdorp aan de Leie

Het Kurt Defrancq Huis strijkt voor zijn eerste vestiging neer in Baarle, een deelgemeente van Drongen (Gent). Door de ruime aanwezigheid van schilders en beeldhouwers was Baarle vroeger gekend als ‘Kunstdorp aan de Leie’ en werd het in één adem genoemd met die andere kunstenaars-enclave, Sint-Martens-Latem. Dankzij de opening van het Kurt Defrancq Huis in Baarle, krijgt die titel opnieuw meer glans.

Wonen in Leiehome

Voor het woonaspect slaat het Kurt Defrancq Huis de handen in elkaar met WZC Leiehome, die een nieuwe vleugel bouwen, met daarin een 60-tal assistentiewoningen. Deze moderne, rolstoeltoegankelijke appartementen hebben allen een ruime badkamer, keuken, leefruimte en een terras. Er is keuze uit een appartement met 1 of 2 slaapkamers.

Ateliers

De kerk, de bibliotheek en eventueel de pastorie van Baarle - in de onmiddellijke omgeving van de assistentiewoningen - zorgen voor de culturele en artistieke invulling van het Huis. Het zijn unieke locaties, die onderdak bieden aan ateliers, expositie-, theater- en ontmoetingsruimtes.

Zorgverlening

Bewoners kunnen ook beroep doen op zorgverlening, om hen optimaal te ondersteunen. De ervaren teams van WZC Leiehome staan in voor deze zorg op maat.

Ontmoetingsplaats

We zien het Huis ook als een intergenerationele ontmoetingsplaats van gelijkgestemden. Dankzij de samenwerking met het lokale verenigingsleven en plaatselijke bewoners, krijgt het sociale weefsel van Baarle opnieuw een boost.

Het Kurt Defrancq Huis Baarle wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Fonds Géneret, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Interesse?

Interesse om in het Kurt Defrancq Huis te komen wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.